Min tanke med Ekoappen.

I början av juni fick ekoälskaren i mig en toppenidé: jag ska skapa en eko-app. Det finns till exempel appar för gårdsbutiker och fairtrade, men ingen app som samlar allt som är ekologiskt, miljövänligt och fairtrade på samma ställe. Tanken är att både turister och de som vill upptäcka sin egen stad ska att ha användning för appen. Även e-handel och grossister kommer att finnas med för att man verkligen ska kunna hitta allt man söker på ett ställe. 

Så, jakten började på att hitta alla dessa härliga eko-företag som förtjänar att få uppmärksamhet. Många timmar har spenderats vid datorn. Jag har letat företag, mailat erbjudandet, svarat på frågor, skickat påminnelser och ännu fler påminnelser (många vill vara med, men glömmer att svara då de har så mycket att göra med sina företag). 

Jag har fått frågor på varför det kostar att vara med i appen. Det är så att appen kostar en ganska stor summa att ta fram, då jag behöver ha hjälp av en app-utvecklare. Eftersom jag i första hand är student, så kan jag inte låna dessa pengar. Och för att kunna marknadsföra appen behövs det ju också pengar. Jag vill också att appen ska vara gratis att ladda ner för att öka spridningen på den. 

I dagsläget tjänar jag inte en krona på det jobb jag lägger ner. Men det gör ingenting, även om jag självklart hoppas att appen kommer att generera en inkomst så småningom. För i första hand gör jag detta för att jag brinner för miljöfrågor, ekologiskt, hållbarhet och fairtrade. 

Många företag har redan anmält sig. För att det ska bli en riktigt bra app, behövs det ännu fler. Så jag tar tacksamt emot all hjälp jag kan få med att sprida budskapet till alla ekoföretag, så att de får en chans att vara med. 

Tack! ❤

/En taggad Ninnie
 

Kommentera gärna: